Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018

Mobilne kućice

neposredno blizu mora, privatni parking

Opširnije

Parcele tik uz more

za odmor iz snova

Opširnije

Raj za surfere

za profesionalce i početnike - idealno mjesto

Opširnije

Booking Online

 

Rezervacije

Datum dolaska:

Broj noći:

Pristupni kôd (opcija):

 

Promijeni /  Otkaži rezervaciju »
 • MOBILNE KUĆICE SUPERIOR -NOVO!

  Nova dimenzija mobilnih kućica

 • Rapoća

  Kamp Rapoća

 • Za Kantuni

  Za Kantuni Restaurant - Mali Losinj

 • Y/C Marina

  yacht club Marina, Mali Losinj

 • Tourist Agency Losinia

  turistička agencija

A+ R A-

Pješačka staza "Osoršćica" - Nerezine

 

Proteže se uzduž sjevernog dijela otoka Lošinja u dužini od 10-tak kilometara sa najvišim vrhom Televrinom (588 m). Prva je planina jadranskog otočja koja je privukla pažnju turista, među kojima svakako treba spomenuti austrougarskog prijestolonasljednika Rudolfa Habsburga koji se davne 1887. popeo na Osoršćicu.

 

Na vrh se može krenuti iz dva pravca Osora i Nerezina, a kao nagrada čeka Vas predivan pogled sa vrha Osoršćice na cijeli lošinjski arhipelag, obale Istre, Velebit, a pogled seže čak do Gorskog kotara, Triglava i otoka Raba, Paga i Silbe. Putem svakako nemojte propustiti posjetiti crkvicu Sv. Mikula ispod samog vrha i spilju Sv. Gaudencija, a na kraju se okrijepite u planinarskom domu koji je u ljetnim mjesecima otvoren svakodnevno, dok je u ostalim mjesecima otvoren vikendom. Ova planina je pravi izazov za planinare, ali i za sve one koji uživaju u pješačenju.

 

OPĆE UPUTE:

Teže pješačke staze, zahtijevaju nošenje čvrste sportske obuće ili planinarskih cipela, te obavezno nošenje vode ili sokova, posebice tijekom ljeta. Nikako nemojte rušiti stoljetne kamene suhozide (gromače). Ako Vam se koji kamen uruši, vratite ga na mjesto. Drvena rešetkasta vrata - lese, na koje ćete nailaziti, obavezno zatvarajte za sobom. Ako naiđete na kakvu životinju, ponašajte se prirodno, umirite se i promatrajte. Pratite oznake na terenu, ne idite stazama koje nisu označene. Mnogi puteljci i staze na otocima zapušteni su i nisu pogodni za korištenje.

Na otocima cresko-lošinjskog otočja nema zmija otrovnica. Prema legendi ove je otoke blagoslovio Sveti Gaudencije, osorski biskup, i tako zauvijek protjerao zmije otrovnice.

Dok znanstvenici još uvijek ne znaju pravi razlog, vjerujmo legendi.

 

 

Lopari Calendar

June 2018
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Lopari Weather

25.5°C

Vedro
Humidity: 55%
Wind: SSZ at 6.8 kmh


/


/
KWeather is powered by Kaleidoscoop