Sobota, 26 Maj 2018

Mobilne hišice

tik ob morju, zasebno parkirišče

Preberi več

Otroško igrišče

za sanjske počitnice

Preberi več

Raj za deskarje

za profesionalce in začetnike - pravi kraj

Preberi več

Booking Online

 

Rezervacije

Datum dolaska:

Broj noći:

Pristupni kôd (opcija):

 

Promijeni /  Otkaži rezervaciju »
 • MOBILNE HIŠICE SUPERIOR - NOVO!!

  Nova dimenzija mobilnih hišica

 • Rapoća

  about Rapoća campsite

 • Za Kantuni

  Za Kantuni Restaurant - Mali Losinj

 • Y/C Marina

  yacht club Marina, Mali Losinj

 • Tourist Agency Losinia

  potovalna agencija

A+ R A-

Planinska transverzala "Osoršćica"

Se razteza vzdolž severnega dela otoka Lošinja v dolžini 10-tih km z najvišjim vrhom Televrinom (588 m). Osoršćica je prva planina jadranskega otočja, ki je pritegnila pozornost turistov med katerimi je vsekskor potrebno omeniti avstroogrskega prestolonaslednika Rudolfa Habsburga, kateri se je davnega leta 1887. povzpel na Osoršćico.

 

 

 

 

Na vrh hriba lahko greste iz dveh smeri, iz Osorja ali iz Nerezin, kot nagrada pa Vas čaka prekrasen razgled z vrha Osoršćice na cel lošinjski arhipelag, obalo Istre, Velebit, razgled seže celo do Gorskega kotarja, Triglava in otokov Raba, Paga in Silbe. Na poti vsekakor obiščite cerkvico Sv. Mikule pod samim vrhom in jamo Sv. Gaudenta, a koncu se okrepčajte v planinskem domu kateri je v poletnih mesecih odprt vsak dan, medtem, ko je v ostalih mesecih odprt samo ob vikendih. Ta planina je pravi izziv za planince pa tudi za vse tiste, ki uživajo v pešačenju.

 

Splošna navodila:

 

Težje pešpoti zahtevajo nošenje čvrste športne obutve ali planinskih čevljev, ter obvezno nošenje vode ali sokov, še posebej tekom poletja. Nikakor ne rušite stare kamnite suhozide (gromače). Če se Vam kakšen kamen zruši ga vrnite nazaj na mesto. Lesena rešetkasta vrata – lesa katere boste videli, obvezno zapirajte za seboj. Če srečate kakšno žival se obnašajte naravno, umirite se in opazujte. Spremljajte oznake na terenu, ne hodite po stezah, ki niso označene. Mnoge poti in steze so zapuščene in niso primerne za hojo.

 

Na otokih cresko-lošinjskega otočja ni kač strupenjač. Po legendi je te otoke blagoslovil Sv. Gaudent, osorski škof in tako za vedno pregnal kače strupenjače. Dokler znanstveniki ne najdejo pravega razloga za to, verjemimo legendi.

 

 

Lopari Calendar

May 2018
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Lopari Weather

20.9°C

Partly Cloudy
Humidity: 77%
Wind: NW at 1.3 kmh
Sunday

19°C/25°C
Monday

19°C/25°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop